4474-logo-zz-nieuw-bijgesneden.jpg
De organisatie

De organisatie

Welkom bij Zus & Zo Kinderopvang. Onze kleinschalige organisatie bestaat sinds 2016. Wij zijn begonnen met een locatie op de Nolensweg bij KBS Don Bosco. 

Sinds april 2023 hebben wij ook een locatie in het centrum van Dordrecht geopend in de IKC de Wereldwijzer. Beide locaties zijn sfeervol en gezellig ingericht met ieder hun eigen karakter. 

Locatie Blijdehand is een met zijn centrale ligging in crabbenhof een gezellige sfeervolle groep. Locatie KiekeBoef is een ruime lichte groep midden in het stadshart van Dordrecht.

Locatie

De locaties zitten beide bij een school, wat zowel voor ons als voor de school veel voordelen heeft.

Bij Locatie Blijdehand, Nolensweg 1  in crabbenhof werken wij samen met de school , pzs  en de BSO.

Locatie KiekeBoef , Doelstraat 13 ligt in het centrum van Dordrecht en bevindt zich in de school IKC Wereldwijzer, ook hier werken wij samen met de School, psz en binnenkort te openen Zus & Zo BSO.  

 

Beide groepen zijn licht en functioneel ingericht met voldoende speel- en ontspanningsmogelijkheden. U bent dan ook altijd welkom bij locatie Blijdehand en Kiekeboef voor een kennismaking en/of rondleiding. 

Visie&Missie

Bij Zus & Zo mogen en kunnen kinderen lekker “kind” zijn en de wereld spelenderwijs op hun eigen tempo ontdekken. Ieder kind is bijzonder en uniek. Zus & Zo vindt het daarom ook belangrijk om te kijken naar de talenten van een kind en hierbij de juiste stimulerende begeleiding te bieden. Bij een kind bestaat de wereld vooral uit spelen en plezier maken. Naast een persoonlijke begeleiding wordt er ook een veilige uitdagende en schone speel– en leeromgeving aangeboden waarbij kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Zo bieden wij gepaste activiteiten aan en gaan wij in principe mee in de thema's van de peuterspeelzaal, BSO en school . Wel moet er ook ruimte zijn voor spontane activiteiten, denk hierbij aan bijvoorbeeld  even gezellig dansen op de muziek of een knutselwerkje maken voor opa die jarig is. Ook is het voor een kind belangrijk zich welkom en veilig te voelen, hierdoor ontdekken kinderen hun grenzen en creativiteit en zet het ze aan om eigen keuzes te maken.

Bij Zus en Zo staat dan ook hoog in het vaandel dat zowel kinderen als ouders/verzorgers zich welkom en vertrouwd voelen in het kinderdagverblijf en bij de pedagogisch medewerkers. Er is daarom ook bewust gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf waarbij de zorg en begeleiding voor de kinderen centraal staat en er met ouders/ verzorgers een open en eerlijke communicatie ontstaat. Bij Zus & Zo wordt er gewerkt volgens de rust, reinheid en regelmaat regel .

Er is een regelmatige dagindeling waarbij actieve en rustige momenten elkaar afwisselen. Door een vast dagritme te volgen leren kinderen wat ze kunnen verwachten wat hen een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Bij de allerkleinsten houden wij zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Dit gaat altijd in overleg met de ouders/ verzorgers en is redelijkerwijs inpasbaar op de groep.

Wij kiezen op de groep voor een rustige sfeer. Zus &Zo vindt het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen zonder te veel prikkels vanuit hun omgeving. 

Reinheid op een kinderdagverblijf vinden wij belangrijk, een schone omgeving nodigt uit tot spelen en leren. Maar ook het meegeven van bepaalde normen en waarden zoals o.a. handen wassen na toiletbezoek, op tijd een schone luier, hand voor je mond als je moet niezen. Reinheid uit zich ook in de omgang met elkaar. Zo wordt het de kinderen geleerd om respect te hebben voor elkaar en de omgeving. Kinderen mogen en kunnen zichzelf zijn in alle facetten, daarbij horen ook emoties. Voor Zus & Zo is het belangrijk dat kinderen deze emoties kunnen en mogen uiten zonder zich afgewezen te voelen. Zo leren zij hun grenzen kennen en draagt dit bij aan hun zelfvertrouwen. 

 

EHBO regeling 

Op onze locatie doen we er alles aan om te voorkomen dat een kind letsel oploopt als gevolg van een ongeluk(je). Toch is dit helaas niet geheel te voorkomen. Daarnaast kunnen zich andere calamiteiten voordoen, waardoor EHBO noodzakelijk is. Op onze locatie hebben alle medewerkers een geldig en geregistreerd certificaat voor kinder-EHBO.

Er is tijdens de opvang uren altijd een gecertificeerde persoon aanwezig in het gebouw. Beide locaties maken deel uit van het principe brede school/IKC en werkt samen met verschillende partners en zullen dus gebruik maken van elkaars expertise in geval van calamiteiten. 

 

Maak een afspraak..                    .. Of schrijf uw kind meteen in

  • Kleinschalig en flexibelKleinschalig en flexibel
  • Ontwikkelingsgericht spelen
    Ontwikkelingsgericht spelen
  • Vaste gezichten
  • Maximale aandacht voor uw kind
    Maximale aandacht